Scheuren Door...


          Wat voor initiatiefnemers Helen en Marleen begon als een spontane actie, is uitgegroeid tot een verassend succes. Zowel de eerste als tweede scheurkalender Scheuren door de Hoeksche Waard hing beide keren bij zo’n 3000 mensen aan de wand. Inmiddels kan met trots gezegd worden dat de derde scheurkalender uitgegeven is. Voor 2023 is de eer aan het mooie Goeree-Overflakkee.

Het Scheuren Door team bestaat uit drie creatieve vrouwen. Helen en Marleen hebben in 2020 de eerste Scheuren Door kalender bedacht, ontwikkeld en uitgegeven over het eiland de Hoeksche Waard. Vormgeefster Marit heeft voor de aantrekkelijke illustraties gezorgd. De 365 pagina’s met historische feitjes, uitjes, recepten en kunst uit de regio brengen je op de hoogte van bijzondere wetenswaardigheden en sporen je aan om de omgeving dichtbij huis eens goed te verkennen.


Initiatiefnemer / redactie         

Helen SchoffelmeerStaan de d's en de t's op de juiste plek? Met een grote liefde voor taal werkt Helen gerust uren aan haar teksten. Net zolang tot zij tevreden is. Hoewel dit een taak is die veel nauwkeurigheid vergt, houdt Helen juist ook van humor en speelsheid. Haar ironische teksten brengen dagelijks een glimlach op het gezicht en zorgen ervoor dat de kalenders niet te schools en historisch worden.

“Ik hou ervan om korte, bondige teksten te schrijven die prettig lezen en een ironische clou hebben.”


Contact
︎    +31 (0)6 30781548
︎    helen@scheurendoor.nl


Initiatiefnemer / redactie         

Marleen van AsMarleen, afkomstig uit de museumwereld, wilde al lange tijd iets educatiefs ontwerpen over de regio waarin zij woont. Dit werd uiteindelijk een unieke scheurkalender over de Hoeksche Waard. Van nature is Marleen geïnteresseerd in geschiedenis en bijzondere persoonlijke verhalen. Haar doel is de kalenders te vullen met pareltjes die nog niet algemeen bekend zijn.

“Het leukste aan Scheuren Door vind ik het doen van nieuwe ontdekkingen. Soms liggen de verrassingen gewoon om de hoek. Dingen worden zoveel leuker wanneer je er meer over weet!” 


Contact
︎    +31 (0)6 47438873
︎    marleen@scheurendoor.nl 


Vormgeefster          

Marit van AsMarit is onze creatieve duizendpoot. Als vormgeefster is zij verantwoordelijk voor vrijwel alle visuele onderdelen die je bij Scheuren Door tegenkomt. Van illustraties en grafisch ontwerp van de scheurkalenders tot het webdesign en beelden voor social media. Met haar verfijnde illustraties streeft zij ernaar de regio’s op een speelse en levendige manier weer te geven.

"Met mijn illustraties zoek ik naar een perfecte combinatie van de stijl van Scheuren Door en een realistische weergave van de regio. Door eerst goed de omgeving te verkennen probeer ik de unieke elementen herkenbaar naar voren te laten komen."


Contact
︎    marit@scheurendoor.nl

Achter de schermen

︎ ︎   |   Contact   |   FAQ   |   Zakelijk